marți, 12 noiembrie 2013

TALENT, FORȚĂ, RAFINAMENT



Așa aș defini în 3 cuvinte expoziția semnată AGATHA HORY, deschisă încă în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, la Galeria Millenium 2. Expoziția poate fi vizitată până vineri, 16 noiembrie ac.

Expoziția este rodul unei acumulări de o viață. Un rod descătușat și  transpus  cu dăruire în 9 luni de muncă intensă, susținută ce a adus la lumină unul din visele din frageda tinerețe – prima expoziție personală de pictură. Mai are multe vise. Alte expoziții personale, dar și terminarea facultății de artă. Acum e studentă în anul II. Un Vis vechi și neimplinit, căci pe vremuri Agata a mai fost studentă la Arte unde a ajuns în anul II, dar sistemul comunist, i-a încătușat atunci Visul, pentru că nu avea o „origine” sănătoasă. Din câte o cunosc pe această doamnă, care a fost mereu o luptătoare, o iubitoare a frumosului, naturii, a cetății, a oamenilor pentru care avea soluții pentru a fi mai frumoși și sănătoși cu ajutorul bunului Dumnezeu (în care ea crede), își va vedea la anul împlinit acest vis. Pentru că sper să o avem printre noi încă mult timp, plină de viață și cu spiritul mereu tânăr. Imi doresc să trăiesc clipa când la expoziția de final a facultății să-i pot inmâna un buchet de flori. Agatha este un model demn de urmat și dovada că visele se pot transforma în realitate la orice vârstă. O poveste spune că Sfântul Petru când a fost întrebat odată:


        Ce-i cu aceste camere pline cu daruri?

A răspuns:

        Sunt Visele Oamnenilor, doar că din păcate unii au renunțat la ele, așa că nu le-am mai dăruit, dar mai SPER, de aceea mai sunt încă aici.

Sperați deci și luptați pentru VISELE voastre.

 V-am mai spus: iubesc OAMENII cu vise și mă bucur când ei și le implinesc.

Câteva imagini din expoziție

Momente din vernisaj


Marinela Călușeru

Baia Mare, 13.11.2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu