marți, 5 iunie 2012

Dans la șură în Șurdești


Din nou în Țara Chioarului, de data aceasta cu treabă ca să zic așa, căci am fost invitată să expun icoane și să surprind în imagini momentul primei ediții a manifestării „Dans la șură în Șurdești”, de drag am și filmat un pic cu aparatul meu foto, dar nici de data aceasta nu mi-au ieșit înregistrări bune. Cu toate acestea, pentru a vă putea reda un pic din atmosferă, voi posta câte ceva.
Soarele ne-a răsfățat cu vreme bună așa că cei prezenți au  putut dansa și cânta în voie cu voie bună.
Se dorește ca această manifestare a satului să se permanentizeze în a doua zi de Rusalii, pentru ca sătenii și turiștii să se poată bucura de tradiția zonei și astfel ea să răzbată în timp peste an și să se transmită noilor generații. Acest proiect a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Pe pliantul de mai jos puteți vedea partenerii acestui proiect.

 Ce-și dorește proiectul? aflați din următoarea înregistrare


La invitația doamnei Livia Sima, din dorința de a duce tradiția icoanei și a olăritului mai departe, Clara Turoczi și Marinela Călușeru (subsemnata) au expus astfel de obiecte.
Ce a expus Clara

Exponatele mele

Tonul la dans și voie bună l-au dat gazdele și taraful din localitate
Au dansat de la mic la mare nu doar dansatori de la Ansamblurile din Țara Chioarului și din împrejurimi ci de la mic la mare.



Gazda m-a jucat și pe mine
Ca semn de recunoștință și ca o piedică în cale uitării participanții au primit diplome de participare
Le urez succes la viitoarele ediții și o participare numeroasă.
 Harta Maramureșului și locul de desfășurare ca să vă fie mai ușor să ajungeți la anul și în anii ce vor urma.
 Harta Maramureșului
Demn de remarcat unul din instrumentele tarafului, datorită vechimi lui, dar care suna minunat, sigur aportul mânuitorului arcușului e de necontestat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu