marți, 6 martie 2012

Remember Nicolae Petricec






Un grup de prieteni a dorit sa-l comemoreze pe cel care a plecat atât de discret dintre noi poetul și jurnalistul Nicole Petrice. Am să-i amintesc pe cei prezenți în aceea zi de duminecă, la acel Remember: familia Mariș  , Maria și Ghiță, poeta Ioana Ileana Ștețco, scriitorul Ioan P. Pop, din Franta dl Mihai, pictor și poetul Nutu Bota, prozatorul Valeriu Sabău, profesorii Mihnea Doru și Herțeg , jurnalist Vasile Tivadar, prozator Valer Iorga, cântărețul Vasile Boiciuc Rogneanu, .  Nicolae Petricec s-a stins din viață în 4 aprilie 2010, noi ne-am adunat pe 4 martie, căci important e să nu-i dăm uitării pe cei care nu mai sunt în mijlocul nostru, dar ne-au fost contemporani. În ambianța plăcută a atelierului Mariei, i s-au citit poeziile, s-au evocat amintiri, i s-au cântat versurile căci Nicu la fel de delicat și tăcut a coborât în aceea zi printre noi. Odihnească-l cerul.

Poeziile și grafică Nicolae Petricec

Aici il puteti vedea pe poet, citiți versurile scrise cu o caligrafie frumoasa dar și câteva din schițele, grafica lui, în pix sau creion: http://www.scribd.com/doc/29476147/In-Memoriam-Nicolae-I-PETRICEC-poetul, felicitări celui care făcut aceste postări.

Folk pe versurile poetului Nicolae Petricec

Pe versurile lui s-a compus Folk, poetul Adrian Păunescu decernându-i premiul Cenaclului Flacăra (nu-mi aduc aminte anul). Am găsit trei din textele lui pe care Valentin Moldovan sau Ghiță Danciu le-au transformat în cânt.

Video 

Ninge peste cai - Vali Moldovan si Ghita Danciu - Versuri Nicolae Petricec : http://www.youtube.com/watch?v=ait2U17N0vA

Trenuri de fum - Vali Moldovan si Ghita Danciu - Versuri Nicolae Petricec: http://www.youtube.com/watch?v=SUMgEc09eZI

Vali Moldovan-La hanul luminii - Versuri Nicolae Petricec: http://www.youtube.com/watch?v=r0cGBZ7UyOU

 

 În această înregistrarea,  Ghiță Danciu în atelierul Mariei Mariș Dărăban a cântat pe versurile lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu