vineri, 24 august 2012

"NOAPTEA MENESTRELILOR" - Festival folk

Iată că a trecut o săptămână de când "NOAPTEA MENESTRELILOR" - Festival folk, a readus-o pe Magda Puskas, buna mea prietenă în Baia Mare.  Cu toate că revederea a fost un prilej de bucurie, nu am avut starea de spirit necesară pentru a vă împărtăși această bucurie. Nu doar plecarea ei m-a întristat ci și tot ce continuă să se întâmple în țărișoara mea. Acesta a fost motivul pentru care nici măcar nu am descărcat pozele, până azi când Magda m-a întrebat unde le-am postat (căci așa am zis că voi face). Am făcut și câteva înregistrări din concertul susținut de Magda, pe scena Teatrului de vară, a orașului meu,  Baia Mare, care pentru 17 ani a fost și al ei. Așadar ne leagă o lungă și frumoasă prietenie. Cu această ocazie Magda a întâlnit nu doar prieteni din Baia Mare ci, fiind un festival național, confrați din București - Tică Lumânare iar din Constanța, Cezar Petrovici. Concertul a fost deschis de Florin Tulici (unul dintre organizatori ), a urmat apoi Grupul Folk Clasic care a introdus pe rând în scenă pe: rapsodul popular Nicolae Piţiş, Casandra Hauși, Claudiu Pintican,  Tică, Cezar și Magda care a fost „cireașa de pe tort” a serii.

Imagini din concert 

Flaviu Tuliciu
Grup Folk Clasic
Tică Lumânare
Nicolae Pițiș (caruia i s-a înmânat în acest cadru disticția de „Tezaur uman viu”), Casandra Hauși (deținătoarea trofeului „Maria Tănase”), Claudiu Pintican
Cezar Petrovici- cant-autor
Magda Puskas acompaniată de Rareș  Suciu

 Înregistrări video 

Nu aveți mari așteptări asupra calității înregistrărilor căci sunt făcute de mine, cu aparatul meu de fotografiat și chiar nu am pretenții că mă pricep.
O să o auziți pe Magda spunând la încheierea spectacolului să nu vă temeți. Vă încurajez și eu să nu vă temeți nici de dragoste, nici de cei care au interese meschine. Apărați-vă ideile, principiile, libertatea și luptați pentru drepturile voastre.
Să auzim și de alte lucruri bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu