sâmbătă, 16 februarie 2013

Le Carnaval de Québec


La Carnaval de Québec  mi-aș dori să mă aflu în acest sfârșit de săptămână. Unul din cele mai mari Carnavaluri ale iernii din lume ce are loc chiar  în inima orașului Québec.
El are  o veche tradiție. În acest an celebrează a 59-a aniversare. 
Din 1 păna în 17 februarie cei prezenți au parte de:  concerte, o impresionantă paradă, care în timpul nopții se desfășoară cu făclii aprinse, curse cu atelaje trase de câini, concursuri de canoe printre sloiurile de gheață ale  râului Saint Laurent sculpturi în zăpadă și gheță,  bai în copcile făcute în  râul înghețat, băi de zăpadă...
La festival participă invitați de onoare, primarul Quebecului fiind unul dintre ei  și bineînțeles renumita mascotă Bonhomme Carnaval, care nu are doar o istore veche ci si un cântec  « Salut Bonhomme » interpretat de  Yves Lambert . Mascota este un om de zăpadă căruia i-a creat în 1954 imaginea un croitor. Fesul rosu și brâul multicolor îl fac vizibil de departe. Nelipsite sunt și cele 7 ducese ce reprezintă cele 7 ducate de Quebec din care se alege Regina carnavalului.
Încerc să vă introduc și pe voi în atmosfera renumitului carnaval prin intermediul imaginilor,  și înregistrărilor găsite pe Youtube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu