marți, 19 februarie 2013

Vânătorii de meteoriți

 

15/02/2013 - Meteoritul din Chelyabinsk

După ce am văzut și citit despre impactul Meteoritului de la Chelyabinsk  mă minunez de incredibilul miracol al organismului uman care a putut să supraviețuiască unui astfel de dezlănțuiri de forțe. Să le rămână timpanele, ochii, inima vasele sangvine neexplodate în situația în care ferestrele din jur erau dezintegrate. Incredibil. Unda de șoc a spart geamurile a peste 3.000 de clădiri din Chelyabinsk și
peste 1.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Oamenii de știință estimează că meteoritul ar fi avut o undă de șoc de 30 de ori mai mare decât bomba de la Hiroshima.  norocul a fost că a explodat la o altitudine mare. Meteoritul a intrat în atmosferă cu o viteză de peste 50.000 de km/h și a explodat la aproximativ 40 de kilometri deasupra Pământului.

 Vânătorii de meteoriți

 Vestea meteoritului din Chelyabinsk a atras mulți Vânători de meteoriți în zonă, căci el are nu doar o valoare științifică și istorică colecționarii sunt dispuși să dea până la 10.000 de euro pe o bucată din corpul meteoritului. - conform ro.stiri. Găsiți postate pe internet deja anunțuri cu vânzări  cioburilor meteoritului din Rusia.

Cum a ajuns meteoritul pe Tera?

Specialiștii sunt de părere  că e o bucată a unui asteroid ce s-a ciocnit cu planeta Marte iar unele bucăți au fost captate de câmpul gravitațional al Pământului, înseamnă că or mai fi picat bucățele și prin alte spații. Sincer nu mi-aș dori să văd cu ochii mei un astfel de fenomen, indiferent cât de curioasă aș fi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu