vineri, 22 iunie 2012

Experiența spaniolă – II


13 iunie 2012, Miercuri
Cursuri de consiliere: Armonizarea carierei cu viața de familie, în vederea obținerii echilibrului dintre viața personală și cea profesională, invitate în acest sens două femei de afaceri din  Fundacion Mas Familia efr: http://www.masfamilia.org/, cu sediul în Madrid.
Crezul lor în viață: respect, dreptate, egalitate și responsabilitate pentru ființa umană, standarde înalte de prosperitatea și calitatea a vieții.
Politica EFR
EFR răspunde la o nouă socio-culturală a întreprinderilor și a forței de muncă bazându-se pe:
flexibilitate, respect reciproc și angajament, urmărind obținerea echilibrului între cele 3 elemente: Persoane, societate, instituții. Pentru a obține echilibrul, fericirea.
Infojobs - bursa online a locurilor de muncă

am făcut o vizită la sediul din lor din Barcelona pentru a le vedea condițiile de muncă   și a afla mai multe despre modul lor de lucru în care aplică politica EFR, chiar și-au creat o sală pentru deconectare, bucurie îi spun Alegria. Ne-au făcut o aplicație practică de aplicație pentru un loc de muncă. Mai multe pe:  www.infojobs.net,
14 iunie 2012, joi
Vizită la „Institut Catala de les Dones”, Institutul femeii din Barcelona



Marinela la Institutul Femeii din Barcelona, foto Dana Copos
  ni s-a prezentat activitatea institutului, sălile de bibliotecă ce le stau la dispoziție, sala cu acces la internet, revista pe care o scot lunar în care apare constant un interviu cu o femei de succes și expoziția de afișe cel mai vechi Afiș deținut de institut este din 1976. 
util de cunoscut numărul de telefon ce stă la dispoziția femeilor aflate în dificultate, chiar și emigrantelor. un numar gratuit și confidențial ce le stă la dispoziție 24 de ore: 900 900 120 

 Vizită la Institutul de studii și prognoze sindicale
veste bună au legături sindicale cu lideri din România.


 Vizită la Caixa Bank
cea mai mare bancă din Spania. Dacă s-ar intra și în băncile noastre ca la ei sigur nu am mai auzi de jafuri bancare. Intrarea se face ca la îmbarcarea într-un avion.
O parte a grupului băimărean în vizită la Caixa Bank, de la dreapta la stânga: Marinela Haidu, Gabriela Vancza, Marinela Călușeru, Mircea Ciocan, Dana Copos, Sorina Palcau
A fost ceva de așteptat
Am constatat că nu toată lumea este mulțumită de această bancă, am surprins un protestatar,asistat de un lider de sindicat, ce-și striga nemulțumirea.

15 iunie 2012, vineri
PRF,  PROYECTOS Y ANALISIS FORMATIVOS 

 Curs cu privire la rolul femeii antreprenor.  

 



Pentru a vedea cu ce se ocupă și ce realizări are această societate priviți acest VIDEO, realizat chiar de ei (unul din obiectele de activitate): http://www.prf.es/ingles.html

 Urmează partea a III cu ceea ce m-a impresionat în drumul nostru spre obiective sau în puținul timp liber pe care l-am avut la dispoziție.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu