luni, 9 iulie 2012

Mecanismele de dezinformare continuă

 Îngrijorare reală

România implicată în Război politic pe plan intern  și internațional

Mecanismele de dezinformare în România și pe plan internațional continuă, asta chiar reprezintă o îngrijorare reală căci imaginea României are de suferit.
Câteva dintre ele
 * Președintele PDL, Vasile Blaga a plecat azi la Bruxelles pentru a informa cum stau lucrurile în România (sigur în opinia lor, contrară opiniei USL)
*Dezinformări în Parlamentul European și duceri în eroare, motiv pentru care USL cere demiterea europarlamentarului Monica Macovei.
 Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului îi scrie lui Jose Manuel Durao Barroso - șeful Comisiei Europene, și-i cere introducerea procedurii de infringement și suspendarea dreptului de vot al României. Deputatul german este căsătorit cu fostul consilier personal al aceleiași Monica Macovei. Mai multe pe:
*Tabere Pro și Contra suspendării în P.E.
*Europarlamentarii USL îi răspund lui Joseph Daul, președintele grupului PPE: Domnule Daul, o lovitura de stat nu se face prin referendum național
Poziții care vor să influențeze opinia publică și Comunitatea Internațională
*Traduceri  eronate și subiective.

Angela Merkel din rațiune personală (opinie Radu Tudor - este în conflict cu Curtea lor Constituțională, ce o acuză că ia decizii ce nu sunt supuse Parlamentului) și de partid (PDL face parte din aceeași familie politică  cu al dânsei - Partidul Popular European) sare în susținerea lui Băsescu.
„Cancelarul federal consideră inacceptabil dacă într-o țară a Uniunii Europene se încalcă principiile de bază ale statului de drept. Uniunea Europeană are la bază valori comune: toate guvernele sunt obligate să le respecte; acest lucru este valabil și pentru guvernul român.
Cancelarul federal subliniază că susține Uniunea Europeană cu privirea la eventuale consecințe necesare. Acestea s-ar putea materializa după convorbirile programate să le aibă prim-ministrul Victor Ponta săptămâna aceasta la Bruxelles. comunicat de pe siteul Cancelarului German preluat de: www.cotidianul.ro (acest comunicat a apărut cu traduceri greșite ce au dus la interpretări aberante). 
* Hannes Swoboda: „Monitorizăm atent"  


Reprezentanții Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, din care face parte și PSD, n-au rămas indiferenți. Socialistul european Hannes Swoboda a spus în cursul zilei de vineri: grupul pe care îl conduce va monitoriza atent situația din România: „Până la această oră (în ziua suspendării) nu am văzut încălcări ale legilor UE și nu vedem necesitatea unei acțiuni. Cu toate acestea, trebuie să continuăm să monitorizăm îndeaproape desfășurarea evenimentelor iar în cazul în care se încalcă legislația UE, să luăm măsuri." 
*SUA: Suntem preocupaţi de recentele evenimente din România, aliatul şi partenerul nostru în NATO, care ameninţă echilibrul democratic al puterilor şi subminează instituţiile independente precum justiţia", a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, anunţând că aderă la poziţia Comisiei Europene care s-a declarat „îngrijorată".
Să nu uităm că înaintea suspendării, Ambasadorul SUA la București l-a vizitat pe președintele Băsescu. Clar sunt Pro-Băsescu.

*Sir Graham Watson, Președintele Liberal Democraților
“Pare de necrezut ca liderii Partidului Popular European să critice evoluțiile scenei politice din România. Nu era același PPE care l-a susținut pe Berlusconi când acesta a trecut cu crampoanele peste regulile politicii Italiei? Nu este același PPE care acum îi susține pe Borissov si Saakashvili, cei care ignoră regulile democrației în propriile țări. Și nu europarlamentarii PPE l-au ovaționat cinci minute în șir pe Viktor Orban la Strasbourg, în ciuda precedentelor sale anticonstituționale?
PPE a tăcut atunci când Băsescu a schimbat legea în România astfel încât să fie nevoie ca 50% din electoratul înscris pe liste să sprijine suspendarea, în loc de 50% din cei care votează efectiv. Pentru a restaura democrația, a fost necesară revenirea la forma inițială a legii.
Constituția României prevede că președintele țării trebuie să fie deasupra partidelor politice. Trebuie doar să ne uităm la recentele numiri de la Curtea Constituțională și la candidații asupra cărora Băsescu și-a exercitat dreptul de veto, pentru a observa că acesta a politizat instituția.
Liberal-democrații europeni nu sunt surprinși de faptul că președintele Băsescu a pierdut încrederea cetățenilor. Îi cerem noului guvern să acționeze cu responsabilitate în limitele sale constituționale pentru a restabili respectul pentru Constituție. Mai mult, noi propunem ca toate partidele să se reunească pentru a ajunge la o înțelegere cu privire la un cod de bună-conduită pentru guvernarea țării.”- www.cotidianul.ro
Îngrijorător
Curtea Constituțională a României (CCR)

CCR  întâlnită la ora 14, la care s-a prezenta și Băsescu azi, nu s-a  pronunțat în privința suspendărilor  (Trăian Băsescu, Roberta Alma Anastase, Blaga, ) nici până la această oră (trecut de 8pm), deși a ales să cugete tot weekendul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu