luni, 23 iulie 2012

Tabăra de pictură Râciu - Vernisaj

Sâmbătă 21 iulie 2012

Sâmbătă 21 iulie 2012,Casa de Cultură Râciu a fost gazda lucrărilor realizată în tabăra începută în 12 iulie. Prezenți la eveniment pe lângă oficialitățile locale, preoții locului, directorul de la Cultură Mureș - Nicolae Băciuț, Ilarie Opriș - președintele AAP-Mureș, oameni ai locului, din județul Mureș,oaspeți din străinătate dar și cei 15 pictorii și cei doi elevi.
Primăria Râciu s-a îmbogățit astfel cu 15 picturi mari de 1200*1000 cm, având ca temă „Satul de pe câmpie”.  Vasile Mureșan - directorul artistic al taberei a vorbit pe înțelesul tuturor despre lucrările realizate de artiști.


Vorbește Vasile Mureșan - pictor, muzeograf
Marinela alături de lucrările realizate în această tabără
 Artiștilor și organizatorilor li s-au acordat diplome.
Așa arătau ale noastre

O nouă colonie de pictură?

Primarul a venit cu ideea de a-l face pe Vasile Mureșan, sufletul acestei tabere, cetățean de onoare și de a le concesiona artiștilor interesați un teren  în Râciu. Uite așa ar putea lua naștere o Colonie de pictură. Vom auzi oare de  o nouă colonie de pictură?

Urmează să primesc poza de grup de după vernisa, artiștii alături de oficialități, organizatori și colegi de pictură din Mureș și străinătate.

Iată ce am pictat în această tabără

E incredibil ce eficiență și spor poți avea într-o atmosferă creatoare
Despre calitatea și valoarea lucrărilor vă las pe voi să comentați.
Lucrarea mea pentru Primăria Râciu
 Rămân în continuare la lucrările dăruite
Celui care m-a dus în acest colț de rai, Corel Vana-coleg de tabără

Familei Gliga, care m-a găzduit dar m-au dus și în acest minunat loc
O imagine din Milenium III, a Râciului 2012, pentru primarul Ioan Vasu, ce și-a dorit să vadă din nou în funcțiune Mocănița
Lanul de Floarea soarelui (o acuarelă), colegei mele de cameră Maria Kulcsar, a cărei zi de naștere a fost în acele zile

Lucrările ce mi-au rămas



3 comentarii:

  1. Felicitarile mele sincere Marinela Chereches Caluseru. Cand te gandesti ca si Lucacesti, satul meu este tot un sat de campie!

    RăspundețiȘtergere