marți, 17 iulie 2012

Tabara Raciu 2012-Partea I

Campia Transilvana in Tabara de pictura Raciu, editia a III-a

Datele de pe bener nu coincid cu zilele in care vom fi aici. 12-23 iulie. In 22, ora 17, va fi vernisajul taberei, iar in "decolam".
Catalin si Radu
Intre 12 si 23 iulie 2012,Tabara de pictura Raciu, editia a III-a. Organizatori: Primaria Riciu la initiativa d-lui primar Vasu in colaborare cu Asociatia Artistilor Plastici Mures (AAP) . Participantii din acest an  sunt 15 la numar : prof. Vasile Muresan,- Directorul artistic al taberei, din Targu Mures: Liviu Stef, Radu Florea, Ioan Rusu, Angel Vultur, Mihai Frunza, Lukacs Sandor si Iancu Muresan, din Turda: Cecalacean Voichita si Cornel Vana; din Sighisoara, Emilia Ardelean;  din Botosani, Florin Grosu; iar din  Baia Mare, Marinela Caluseriu. Avem si 2 ucenici, Catalin Cozos, cl IX, Liceul de Arta Targu Mures si Radu Candea, cl IV, Gimnaziul "Romulus Guga".
Artistii sunt gazduiti cu  de familiile Ioan Vasu (primar) si Gliga Miron si Steliana, artistii beneficiaza de conditii exceptionale de lucru in scoala condusa de directorul Contiu Gheorghe, tema acestui an fiind satul din Campia Transilvana.
In 18.07 Marta Deleanu-Turda, sosita din Paris, s-a alăturat taberei.
Pe wesite-ul AAP Mures puteti vedea mai multe imagini din tabara dar si cateva filmari Video (care exista si pe youtube)


Video

Tabara de pictura Riciu 2012

Evenimente surprinse in Raciu

Inaugurarea punctului de lucru al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures in Comuna Raciu

Sambata,14 iulie

Oricand, oriunde, dar nu oricum

Oricand, oriunde, dar nu oricum, e deviza care apare pe steagul SMURD, si e posibila datorita colaborari dintre paramedici, salvare si pompieri. Raed Arafat spunea ca se intereseaza si alte tari de aplicarea acestui sistem ce da o sansa vietii.
Acest eveniment a putut avea loc in Raciu, datorita asocierii in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania, Gheorghe Sincai"a  6 comune a căror primari ii i puteti vedea in imagine. E vorba de comunele Pogaceanu, Craiesti, Sampetru de Campie, Sincai, Ceausu de Campie si Raciu.
La eveniment a participat dr Raed Arafat-Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, Prefectul si Presedintele Consilului Jud. Mures.

Inaugurarea Mocanitei

Tot cu aaceeasi ocazie s-a inaugurat Mocanita. Dichisita si functionala isi astepta din nou pasagerii.
Luni, 16 iulie
Zi de targ

Un minunat curcubeu dublu
Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu